Nuorisoteatterifestivaali Kallava Kuopiossa 4. - 5.11.2022


Kallava 2022
Hopin goes Kallava ja Kallava goes Hopin  Kuopiossa 4.– 5.11.2022 

Nuorisoteatterifestivaali taipuu tänä vuonna niin ylisukupolvisuuteen kuin monitaiteisuuteen. Nuorten osallisuushanke Hopin on kutsuttu festarin kunniavieraaksi. He tuovat mukanaan itse kokoamansa ohjelmiston, joka nivoutuu saumattomasti Teatteritorstain nuorisoteatterilaisten esityksiin. Teatteri Kantti saa kunnian toimia ylisukupolvisuuden tulenkantajana. Luvassa on siis tanssia, teatteria ja taidetta. Olkaa hyvä ja tulkaa katsomaan. Festivaalin ohjelmarunko löytyy tuosta alta ja se täydentyy vielä.

Villapäät-esityksen juliste

Villapäät-nuorisoteatterimusikaalin esitykset pe klo 19 ja la klo 16.

Perjantai 4.11.2022 | Kulttuuriareena 44
16.30–18.00 Tanssipaja - suunnattu yli 12-vuotiaille. Opettajana Guinevere ”Kettu” Kayser!, vapaa pääsy
18.00–19.00 KAHVIO auki
19.00–20.15 Villapäät - nuorisoteatterimusikaali, Teatteritorstai - Liput: 2€/5€
20.30–22.00 Tanssiryhmien esityksiä , vapaa pääsy
         Freeztyle, Nameless, Guinevere "kettu" Kayser (soolo),
         Juju Dance Team Felida Junnut2

Lauantai 5.11.2022 | Kulttuuriareena 44
12.00–15.00 Teatteripaja - Kouluttajana Tero Sarkkinen, vapaa pääsy
15.00–16.00 KAHVIO auki
16.00–17.15 Villapäät - Nuorisoteatterimusikaali, Teatteritorstai - Liput 2€/5€
18.15–19.00 KAHVIO auki
18.00–19.00 Kaikki hanurista - Musiikkiteatteriesitys, vapaa pääsy
19.00–19.30 KAHVIO auki
19.30–21.00 Improjamit, improkisailua ja muuta mukavaa improilua - Isäntänä Tero Sarkkinen, vapaa pääsy

Ohjelmistoa päivitetään tarpeen mukaan. Kaikki päivitykset löytyvät tältä sivulta.

Tanssipajasta (pe 4.11 klo 16.30–18.00)
Mikä ihmeen battle? Mikä ihmeen commercial? Battle on osa katutanssikulttuuria, jossa taistellaan leikkimielisesti vuorotellen tanssien. Commercial on kaupallistettua tanssia, mikä näkyy mm. musiikkivideoilla ja festarilavoilla. Tutustutaan yhdessä näihin tanssin konsepteihin rennosti hyvässä hengessä. Pajaa ohjaa tanssinopettajaopiskelija Guinevere ”Kettu” Kayser.

Teatteripajasta ja ihan vähän illan improjameistakin (paja la 5.11 klo 12.00–15.00, impro 19.30–21.00)
Impropajassa käydään läpi impron perusteita ja treenataan impropelejä. Niitä pelataan illalla improjameissa kaikkien kiinnostuneiden tekijöiden ja yleisön kanssa. Pajaan osallistuminen ei vaadi minkäänlaista kokemusta improsta tai esiintymisestä, eikä edellytä esiintymistä hauskoissa jameissa päivän päätteeksi.

Kaikki hanurista esityksestä (la 5.11 klo 18.00–19.00, vapaa pääsy)
Kaikki hanurista on teemaan kirjoitettu monologi, jonka päähenkilön pyrkimys on päästä soittamaan mustalaisjazzia, intohimo jonka toteuttamiseksi hän on valmis uhraamaan kaiken. Monologin esittää Jari Holopainen

EikuSwing on kuopiolainen gypsy swing-yhtye, joka on erikoistunut ns. mustalaisjazziin tyyliin Django Reihardt, mustalaisjazzin ikoniin. Yhtyeeseen kuuluu kaksi swing kitaraa, basso ja viulu. Ohjelmistomme rakentuu Djangon Hot Club de Francen tunnetuiksi tekemiin biiseihin omina sovituksina

Villapäät esityksestä (pe 4.11. klo 19.00–20.15 ja la 5.11. klo 16.00–17.15 Liput 2€/5€)
Musiikkikomedia Villapäät perustuu Esko-Pekka Tiitisen Finlandia Juniorin voittaneeseen romaaniin.

Tarina kertoo Timpasta, joka yläkoulun musiikin tunnilla oppii soittamaan kitaralla kaksi sointua. Tämä riittää bändin perustamiseen kavereiden kanssa. Kaveruus, bändin muoto ja nimi elää, mutta palo tehdä yhdessä säilyy. Tuota pikaa Villapäät huomaavat lupautuneensa tekemään musikaalin SPR:n juhliin. Pitäisi vain tietää, mikä tämä SPR on. Ja saada mummo bändin pääsponsoriksi.

Villapäät vie sankarimme bändikämpille, mummon lehmien luo, Ladan alle, l maailmansodan rintamalle, koulun draamatunneille, ompeluseuroihin ja lopulta seurojentalolle SPR:n juhliin. Luvassa on rakkautta, punkkia, rokkia, maailmanparannusta, ystävyyttä ja suosiota. Mihin kaikkeen nuori tarvitseekaan aikuisia? Miten pitkälle Timppa, Teija, Pike ja Tom kahdella soinnulla pääseekään?

Käsikirjoitus: Maria Karhapää, Esko-Pekka Tiitinen
Ohjaus: Tero Sarkkinen
Musiikin säv.sov.: Villapäät
Valot: Mikael
Tuotanto:TeatteriTorstai

-----------------------------

Nuorisoteatterifestivaali Kallava Kuopiossa 4. - 7.11.2021

Kallavan esityksistä vastaa tänä vuonna nuorisoteatteriryhmä Teatteritorstai. Ensi-iltaan tuodaan kaksi ryhmän tekemään näytelmää, Kyllikki ja Pelkäätkö noita. Esitykset Kulttuuriareena 44. Esitykset tuottavat Suomen Nuorisoseurojen Liiton Pohjois-Savon aluetoimisto, Kuopion seudun nuorisoseura, Kulttuuriareena 44 ja Tukeva työvalmennussäätiön musapaja. Kiitos kaikille. Alla esittelyt ja tarkemmat tiedot esitysajankohdista.

Kyllikki

Ryhmän oma tekemä näytelmä Kyllikki Saaren elämästä.
Esitykset: to 4.11 klo 19.00 ja su 7.11 klo 15.00
Liput ovelta: 10/5/2 (aikuiset/alle 18/muut) - pyydämme varaamaan sopivan käteissumman

Kun ihmiset, jotka tietävät Kyllikki Saaren ja kuulevat hänen nimensä, miettivät todennäköisimmin kuinka hän kuoli ja kuka hänet tappoi.Kyllikki Saaren elämästä löydettyjä dokumentteja, tarinoita ja huhuja läpikäydessämme, tuli selväksi että Kyllikillä ei ollut mitään tarvetta julkisuudelle. Tai sille, että hänen hautajaisiin osallistui 20 000 ihmistä ja joskus hänen hautansa tulee olemaan turistinähtävyys.Kun nuorten kanssa kirjoitimme näytelmän, poimimme meistä olennaisia asioita Kylliki Saaren elämästä. Osa inspiraatiosta näytelmään on otettu pelkistä huhuista. On selvää, että kuuluisa mysteeri, houkuttelee dis- ja misinformaatiota leviämistä. Jos kiinnostaa, mikä on totta, oikeaakin tietoa on saatavilla.Tämä ei ole henkilökuva Kyllikki Saaresta. Hädintuskin muotokuvakaan. Näytelmä ei edes yritä ratkaista hänen kuolemansa mysteeria. Periaatteessa näytelmme päähenkilön nimi voisi olla mikätahansa.Tämä on tarina tytöstä, joka kasvaa pienessä kunnassa 40-50-luvun Suomessa. Tai ehkä vielä enemmän, mikä on nuorelle elämässä merkittävää. Mitä persoona ja ympäristö ihmiselle tekee.

Pelkäätkö noita

Esitykset sunnuntaina 7.11. klo 11 ja klo 13 kulttuuriareena 44:llä, Kauppakatu 44, Kuopio. Kesto 35 min.
Liput 5€/2€ - pyydämme varamaan sopivan käteissumman

Ryhmä TeatteriTorstain nuoria pohti sitä, mitkä aiheet ovat tämän päivän tabuja. Yhdessä tuotetun prosessin kautta syntyi näytelmä Pelkäätkö noita. Tämä on kuvaus median aiheuttaminen paineiden keskellä kasvavan nuoren Noran tarinasta. Se on samalla nuorten puheenvuoro siitä, mitkä aiheet ovat sellaisia, joista heidän mielestään ei puhuta tarpeeksi.
TeatteriTorstain näyttelijät ovat 12-20 -vuotiaita Kuopiolaisia nuoria. Mukana Pelkäätkö noita näytelmän prosessissa on ollut myös ohjaaja, muusikko/teknikko sekä nuoria videon tekijöitä. Prosessi aloitettiin jo vuonna 2019, mutta teatterin siirryttyä korona sulkujen ajaksi etänä toteutettavaksi oli prosessissa noin puolen vuoden tauko. Nyt Noran tarina päästään vihdon esittämään yleisölle. Myös sinulle!


Nuorisoteatterifestivaali Kallava Kuopiossa  30. -31.10.2020


Nuorten itse tekemä festari meni verkkoon ja tuli iholle - Turvapaikka 44, osa 2 
Mitä otsonikerroksen repeämisestä seurasikaan? Minkälaiselta maailma näytti vuonna 2044? Miten suljettu yhteisö selviytyi kaaoksen keskellä? Miten oikea zombi käyttäytyy kun sille näytetään moottorisahaa?
Sankarimme onnistuivat säilyttämään turvapaikkansa. Koronat eikä virukset jyränneet festarikansaa Kallava Teatterifestivaaleilla Kuopiossa. Tiukasti rajatulle liveyleisölle esitetyt kolme näytöstä tavoittivat paikan päällä ja verkossa lähes 400 katsojaa.

Esitys on nähtävissä Mielettömän Maijan kuvaamana Twitch-kanavalla os. https://m.twitch.tv/mieletonmaija/profile…

Turvapaikka 44 on TeatteriTorstain tekemä vuosittain esitettävä interaktiivinen näytelmä. Nuoret ovat itse suunnitelleet, näytelleet, tuottaneet ja lavastaneet näytelmän tehden yhteistyötä mm. Kuopion Kaupunginteatterin lavastaja Sari Paljakan kanssa. Näytelmässä hypättiin parinkymmenen vuoden päähän, jolloin teknologia oli romahtanut ja ihmiskunta syösty ahdinkoon.

TeatteriTorstai on Suomen Nuorisoseurojen ja Kuopion kaupungin hallinnoima nuortenteatteri, joka on toiminut vuodesta 2018 lähtien. Teatterin tärkein perusta on ’’oikeasti nuorten teatteri’’. Lausahdus on johdattanut Tiitut tekemään näytelmiä asioista, jotka koskettavat juuri nuoria keinoin, jotka nuoria kiinnostavat. Tähän mennessä on kokeiltu muun muassa devising-teatteria, maskeeraamista, valmiin tekstin dramatisointia ja lyhytelokuvan tekemistä kotoa käsin koronan kynsissä.

Turvapaikka 44:n näyttelijät 2020


Turvapaikka 44, osa 2 - esitysinfo
Pe 30.10 klo 21.00 (kutsuvierasesitys)
La 31.10 klo 17.00 (täynnä) ja 20.00  (liput: 15/10/5, maksu käteisellä ovella, varaa sopiva seteliraha)
Stream-linkit esitykseen lisätään tänne sivustolle pe 30.10.
lisätiedot ja Stream-linkit esitykseen (pe 30.10. ) alempana ja ajantasainen FB-sivusto löytyy :  https://www.facebook.com/Teatteri-Torstai-434596520365728/

live stream-linkit :

Tänään perjantaina 31.10 teillä on mahdollisuus maksutta nauttia ja järkyttyä meidän luomastamme dystopiasta,Turvapaikka 44, kolmen eri henkilön striimin kautta:

Turvapaikan johtaja Petra striimaa Teatteritorstain Instagram tilin kautta. Youtube-linkki ei toimi!


Uudet asukkaat Mora da Bas’ TeatteriTorstain Twitch-tilille

https://m.twitch.tv/teatteritorstai/profile

Ja Mieletön Maija Twitchiin tililleen

https://m.twitch.tv/mieletonmaija/profile…


Esityksissä noudatetaan koronarajoituksia: ennakkoilmoittautuminen, max. 15 katsojaa/näytös, käytetään suojamaskia ja huolehditaan turvaväleistä/käsihygieniasta. Katsojia ohjeistetaan ja opastetaan ennen esitystä.

Ennakkoilmoittautumiset/lisätiedot os. tero.sarkkinen(ät)nuorisoseurat.fi tai +358440 170374 (myös WhatsApp-viestit) 
Tuotanto: TeatteriTorstai-ryhmä/Kia Kaunisto kia.kaunisto(ät)outlook.com

Tervetuloa kaikki Kallavassa järjestettävään Turvapaikka 44, osa 2 -esitykseen. Näytelmä sijoittuu vuoteen 2044. Ekokatastrofin seurauksena otsoniaukko repesi ja vaarallista säteilyä tuli maapallolle. Satoja miljoonia ihmisiä paloi hengiltä ja osalle kehittyi säteilyn ja palamisen myötä vivus mortuus viirus, joka sai aikaan mutaatioita, jotka muuttivat viruksen kantajat sellaisiksi, joita kauhugenressä on kutsuttu zombeiksi. Nämä zombit ei ole laahustavia ölisijöitä, vaan he ovat taitavia saalistajia, joilla on pohjaton nälkä. Heidän pääravintoa ovat me ihmiset. He ovat tuhonneet laajoja ihmispopulaatioita kaikkialla maailmassa. Toimivaa infrastruktuuria ei ole missään ja anarkia vallitsee kaikkialla. Kuopioon entisen kulttuuriareena 44:n tiloihin joitakin vuosia sitten perustettiin turvapaikka. Siellä on juokseva vesi, sähköt ja toimiva viemäröinti. Turvapaikkaa onnistuttiin järjestämään myös toimiva demokratia ja sen suojissa aloitettiin kehitettämään muutaman tiedemiehen johdolla rokotetta virusta vastaan. Vuosi sitten kävi ikävä onnettomuus. Laboratoriossa tutkimuskäytössä ollut zombi pääsi vapaaksi ja tappoi ja tartutti virusta useisiin talon asukkaisiin.  Kuluneen vuoden aikana, pitkien taistelujen jälkeen, turvapaikka on taas ihmisten hallussa.
--------

Koronan kurittaman Kallavan ohjelmistossa nähdään Teatteritorstai-ryhmän Turvapaikka 2 – esitys festivaalin molempina päivinä. Esityspaikkana on Kulttuuriareena 44. Osallistujille järjestetään koulutusta mm. lavastuksesta. Koronarajoitusten vuoksi esityksiin voidaan ottaa enintään 20 katsojaa/esitys. Esitykset striimataan ja ne on nähtävissä myöhemmin ilmoitettavilla verkkoalustoilla. Tarvittaessa järjestetään lisäesityksiä. Festivaalin ohjelmasta, sisällöistä, lavastuksesta, puvustuksesta, tekniikasta ja tiedotuksesta vastaa teatteritorstai-ryhmä.  Ryhmään kuuluu tällä hetkellä noin 30 nuorta. Ohjaajina toimivat Tero Sarkkinen ja Johanna Metelinen. Tuotantotukea antavat: Kulttuuriareena 44 ja sen henkilökunta sekä Tukeva työvalmennus-säätiön musapaja. Festivaalin vastuullisena taustayhteisönä toimii Suomen Nuorisoseurojen Pohjois-Savon aluetoimisto. Esitysajat ja lisätiedot löytyvät lokakuun toisella viikolla tästä osoitteesta. nUORISOTEATTERIFESTIVAALI kALLAVA 30.- 31.10.2020

Kallava toteutetetaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna Kuopiossa Kulttuuriareena 44:n tiloissa. Ohjelmistossa on koulutusta, kohtaamisia ja esityksiä. Suomen Nuorisoseurojen nuorisoteatteri- ja teatteriagenttiverkostot saapuvat myös Kuopioon. Ohjelmisto julkistetaan syyskuussa. Seuraa ilmoittelua facebookissa.  


Lehdistötiedote/julkaisuvapaa 7.11.2019

Nuoret valtasivat Kallava Teatterifestivaalin

Suomen Nuorisoseurojen tuottama Kallava teatterifestivaali antoi ohjelmatuotannon ja sisältöjen tekemisen pääosin nuorten teatterin tekijöiden käsiin. Kuopion seudun nuorisoseuran ja nuorisoseurojen aluetoimiston Teatteritorstai-ryhmä suunnitteli, rakensi ja toteutti talossa kauhunäytelmän ”Turvapaikka 44”.

Myös muu ohjelmisto rakentui pääosin nuorille suunnatusta ja nuorten itsensä tekemästä teatterista ja siihen liittyvästä toiminnasta. Esitysten katsojamäärät ylittivät järjestäjien odotukset. Neljä esitystä näki yli 500 katsojaa.

Nuorisoseurajärjestön tuottama teatterifestivaali toteutui Kuopiossa kahdennenkymmenennen kerran. Kallavan 2020 kauden avaa keväällä järjestettävä KevätKallava.

Lisätiedot:  www.kallava.net

Teatteritorstai-toiminta: Tero Sarkkinen, +358 44 0170374 (myös wa)

Kallava teatterifestivaali ja nuorisoseurat: Jussi Salmi 050-556 4748 , jussi.salmi@nuorisoseurat.fiKallava  Nuorisoteatterifestivaali 30.10 – 2.11.2019

Ohjelmisto - Kulttuuriareena 44, Kuopio

 

Kallava nuorisoteatterifestivaalin uusi logo 2019. Tekijä: Kalle Paronen

Keskiviikko  30.10

 Tnt-teatteri  - Iso-Britannia

A Christmas Carol
Kulttuuriareena 44 klo: 13.00 (yläkoululaisille ja lukiolaisille suunnattu esitys)

Guest performances in ENGLISH-Professional English actors
TICKETS CAN BE PURCHASED EMAILING US -Lippuvaraukset:
fpariseadge@gmail.com - info@adg-europe.com

 Tickets/liput: 10,50€
For school audiences, didactic material is available free of charge www.theatreallovertheworld.com

Torstai 31.10

 10.00 – 21.00 Nuorisoteatterityöpajoja, -koulutusta ja -harjoituksia.

 Perjantai 1.11

 12.00 – 17.00 Nuorisoteatterilaisten lavastus- ja maskeeraustyöpaja
Kouluttajana: Ari Savonen (fb: arisavonen1 ja insta: arisavonen)

20.15- 21.10 Turvapaikka 44 (ensi-ilta), osa Kuopion kauhukierrosta, vapaa pääsy – osanottajamäärää on rajoitettu!

Tervetuloa vuoteen 2039. Ilmastonmuutosta ei sitten pysäytetty. 2020 -luvun alussa tiedemiesten tekemät laskelmat eivät ihan pitäneet paikkaansa, vaan "vouhottajat" olivat lähempänä totuutta. Ilmasto todella lämpeni nopeammin ja enemmän kuin luultiin ja laskettiin. Kuivuus, tulvat, hirmumyrskyt, jäävuorten kaatumisista johtuneet jättitsunamit, saastuminen, sukupuuttoaallot, kulkutaudit olivat lopulta vain alkusoittoa.

Saasteiden aiheuttamat valtavat repeämät otsonikerroksessa aiheuttivat ketjureaktion johon kukaan ei osannut varautua. Avaruudesta tulleet myrkylliset säteet tappoivat satoja miljoonia ihmisiä kokonaan ja sadoissa miljoonissa ne saivat aikaan muutoksen, jonka seurauksena heistä tuli sellaisia, joita kauhugenressä kutsutaan ZOMBEIKSI. Nämä zombit eivät tosin ole laahustavia ölisijöitä, vaan Vivus mortuus- viruksen tartunnan saaneet lihanhimoiset otukset ovat vikkeliä, vahvoja ja 100% hengenvaarallisia. Hän saattoi olla sinun läheisesi, mutta jos hän ei nyt syö sinua, hän tekee sinusta kaltaisensa. Jäljelle jääneet ihmiset pyrkivät parhaansa mukaan selviämään hengissä.

Entisen Kulttuuriareena 44:n talosta on tullut Pohjois-Savon paras turvapaikka. Juokseva vesi, sähköt, viemäröinti jne. tarjoavat sinulle parhaan paikan selvitä. Sen lisäksi, että talo on lämmin paikka asua, on siellä radioasema, tutkimuskeskus, aseistetut vartijat ja erinomaisesti organisaatio.

Siellä voit tutustua uuteen kotiisi ja tutustua talon muihin asukkeihin. Ei kannata jännittää, sillä hekin ovat kaltaisiasi tavallisia pakolaisia.
Lippuvarukset ja lisätiedot: wu/p. 0440 170 374, tero.sarkkinen@nuorisoseurat.fi

Huom! esitys ei sovi alle 14-vuotiaille eikä heikkohermoisille. Esityksen aikana yleisö kävelee paljon sisällä ja ulkona, joten korkkarit kaappiin ja lenkkarit jalkaan.

Lauantai  2.11

15.00 – 16.00 Prinsessa Ruusunen-dokumentti ja keskustelutilaisuus
Teatteri Telmin esityksestä valmistunut dokumentti esitetään Kallavassa. Esityksen jälkeen keskustelutilaisuus.

Teatteri TelMi  on erityistä tukea tarvitsevien avoin harrastajateatteriryhmä, joka on toiminut Kuopiossa vuodesta 1999 alkaen. Teatterin nimi tulee perustajiensa  Tellervo ja Mia Hakulisen etunimien alkukirjaimista. Teatteri on siis toiminut jo kaksikymmentä vuotta ja toiminta jatkuu. Tänä vuonna esitettiin klassikkonäytelmä Prinsessa Ruusunen, josta valmistunut dokumentti esitetään Kallavassa. Paikalla on tekijöitä ja avoin keskustelutilaisuus.

17.00 - 18.30  Kädessäsi kasvoi kukka, 5/10 e

Timo K. Mukan ja Edward Lee Mastersin runoihin sävelletty musiikkidraama. Sävellykset ja musiikin johto Markku Huttunen. Käsikirjoitus ja ohjaus Matti Kivinen.

Timo K. Mukka ehti julkaista lyhyen elämänsä aikana toista kymmentä  teosta, runoja ja proosaa. Teosten aiheet ja tyyli syntyivät pohjoisen luonnosta, elämästä, kuolemasta ja luonnon kiertokulusta. Etelän modernistikirjailijoita Mukan tyyli ja aiheet hämmensivät. Häntä pidettiin primitiivisenä ja yltiöromanttisena kirjailijana. Erityisesti Eila Pennanen, ” etelän akka”, kirjoitti Mukasta kriittisiä arvioita. Myöhemmin Mukan arvo on tunnustettu ja hänet on hyväksytty kuulumaan suomalaisen kirjallisuuden kaanoniin. Kädessäsi kasvoi kukka on Timo K. Mukan ja Edgar Lee Mastersin runoihin sävelletty näyttämöteos. Musiikin ja runojen oheen liittyy monologeja, jotka heijastavat runojen tunnelmia.

 

NÄYTTÄMÖLLÄ                                            MUUSIKOT

Anna Adam        laulu, puhe                       Markku Huttunen, piano, kitara

Matti Jortikka    laulu, puhe                       Juha Mäntynen, harmonikka

Mari Sihvo          laulu, puhe                      Petri Niiranen, kitara

Jari Holopainen  puhe                                Pekka Parkkinen, oboe, englannintorvi

Sävellykset ja musiikin johto, Markku Huttunen. Käsikirjoitus ja ohjaus, Matti Kivinen

19.30 - 20.30  Turvapaikka 44, toinen esitys 5/10e – osanottajamäärää on rajoitettu.

Kallavan 2019 teemana on nuorisoteatteri. Mukana on myös aikuisten tekemää teatteria, satuja, työpajoja, koulutusta, kauhua ja dystopiaa. Kallavan sisällöistä vastaavat pääosin Kulttuuriareena 44:n tiloissa toimiva Teatteritorstai-ryhmä, jossa on tällä hetkellä mukana n. 30 alle 18 vuotiasta teatterin tekijää. Heitä ohjaavat Tero Sarkkinen ja Johanna Metelinen. Taustayhteisöinä ovat: Suomen Nuorisoseurat, KulttuuriAreena 44, Kuopion kaupunki ja Kuopion seudun Nuorisoseura.
Teatterin tenhoa Kallava Teatterifestivaaleilla

Kallava Teatterifestivaalin sooloteatterikilpailun voittajaksi valittiin lapinlahtelainen Maikki Korhonen näytelmäteoksellaan ”Ystävä”. Toiseksi sijoittui kankaanpääläislähtöinen Jussi Lankoski Helsingistä lausuntateoksellaan ”Valkoisen miehen taakka”. Kolmanneksi sijoittui riistavetinen Paula Vilmi varjoteatteriesityksellään ”Pinnan alla”.

Kilpailuun osallistui 8 sooloteatteriesitystä. Kilpailijat esittivät perinteisiä monologeja, runoja, nukke-ja esineteatteria sekä stand upia. Paras esitys ratkaistiin yleisöäänestyksellä ja seuraavat sijat valitsi kilpailun tuomaristo: Läänintaiteilija Kati Andrianov, teatteritoimenjohtaja Pasi Saarinen, käsikirjoittaja/ohjaaja Matti Kivinen ja teatteriagentti Johanna Hakkarainen.

Kallavan neljätoista esitystä 9.-11.11. näki 1 100 katsojaa. Suurimman suosion sai lähes loppuunmyyty kansainvälinen vierailuesitys Herman ja Marta sekä sooloteatterikatselmuksen esitykset.

Suomen Nuorisoseurat ry:n tuottama teatterifestivaali toteutuu Kuopiossa marraskuussa 2018. Koulutuspainotteinen KevätKallava järjestetään huhtikuussa 2018.