Teatris aluekatselmus

Teatris aluekatselmuksesta jatkoon valittiin Teatteritorstai-ryhmä esityksellään ”ihan perheestä”. Varasijalle pääsi Teatteritorstai- ryhmä 2 esityksellään ”Nallekarkit”. Raadissa palautetta antoivat: draamakasvattaja Anni Marín ja teatterimuusikko Antti Raekallio. Valtakunnallinen Teatris järjestetään 24.-26.5 Jyväskylässä, jonne on valittu esiintymään 50 ryhmää ja lähes 800 nuorta teatterin tekijää.


Tervetuloa katsomaan Teatris aluekatselmuksen esityksiä Kulttuuriareena 44:n saliin la 6.4 klo 11.00 alkaen. Teatteriesitysten lomassa voitte kuvauttaa itsenne selfie-seinällä tai nauttia kahvion antimista. Lasten vanhemmille tarjolla on ilmainen lapsiparkki (3 vuotiaista alkaen). Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa.

ENSIN ALUEFESTARILLE JOSTA VOI PÄÄSTÄ VALTAKUNNALLISELLE FESTARILLE
Alueellisiin Teatris-aluefestareihin voivat osallistua kaikki maakunnan alueella asuvat nuoret. Teatris aluefestareita järjestetään eri puolella Suomea. Aluefestareilla ei ole esikarsintaa, vaan niihin voi osallistua ilmoittautumalla.

Aluefestarit pidetään 2019 huhtikuun ensimmäiseen viikonloppuun mennessä. Raadit valitsevat aluefestareista edustajat valtakunnalliseen Teatris 2019 -festivaaliin, joka järjestetään Jyväskylässä 24.-26.5.2019. Aluefestareista valitut ryhmät ilmoittautuvat valtakunnalliseen festariin Jyväskylään viimeistään 9.4.2019 mennessä. Tämän jälkeen tulleita ilmoittautumisia ei hyväksytä.

PALAUTE
Nuori Kulttuuri -festareihin kuuluu vahvasti koulutuksellisuus. Kaikki festareille osallistuneet ryhmät saavat esityksestään ammattilaisraadilta suullisen ja kirjallisen palautteen. Nuori Kulttuuri Teatris 2019 -festareiden raadeissa painotetaan dialogia nuorten tekijöiden kanssa. Raati pyrkii nostamaan keskusteluun esityksen vahvuuksia ja myös asioita, joiden avulla ryhmän olisi mahdollista kehittyä oman taiteenlajinsa tekemisessä. Paikallisilla raadeilla on vapaus valita, millä painotuksilla esityksiä valitaan valtakunnalliseen festariin.

LAJIT
Puheteatteri
Tanssiteatteri (Teatteria tanssillisin elementein. Koreografia vie esitystä eteenpäin.)
Musikaali (Teatteria musiikillisin elementein. Musiikki ja laulu vievät tarinaa eteenpäin.)
Katuteatteri
Fyysinen ja sanaton teatteri
Performanssi- ja esitystaide

ESITYKSEN PITUUS
Teosten enimmäispituus on 60 minuuttia. Ryhmä voi sovittaa esityksensä sääntöjen mittaiseksi.

IKÄRAJAT JA RAJOITUKSET
2009-1994 -syntyneet (10-25-vuotiaat)

Enintään 1/3 ryhmän jäsenistä saa poiketa ikärajoituksesta. Rajoitus ei koske esitysten eikä ryhmien ohjaajia. Teatris on tarkoitettu kaikille teatteriharrastajille. Nuoret, jotka opiskelevat teatteria ammatillisessa koulutuksessa (toinen aste, ammattikorkeakoulut tai Teatterikorkeakoulu) eivät voi osallistua festareille muuten kuin esitysten ohjaajina.

Valtakunnalliseen festariin sama ryhmä voi osallistua vain yhdellä esityksellä.

Olette lämpimästi tervetulleita mukaan Teatriksen pyörteisiin

Jussi Salmi
Tuottaja
Suomen Nuorisoseurat, Pohjois-Savon aluetoimisto
jussi.salmi(ät)nuorisoseurat.fi
050-556 4748