Seija Rissanen on vuoden nuorisoseuralainen ja Timo Riekkinen vuoden vapaaehtoinen

Suomen Nuorisoseurat on valinnut vuoden nuorisoseuralaiseksi Pohjois-Savossa Seija Rissasen vuoden vapaaehtoiseksi Pohjois-Savossa Timo Riekkisen. Seija on Kinahmi-Konttimäen nuorisoseuran perustajia ja kantavia voimia. Hän on myös ehdolla valtakunnallisen tunnustuksen saajaksi. Timo on Siikajärven nuorisoseuran kasvattama talkoolainen ja on tätä nykyä mukana Halunan nuorisoseuran toiminnassa. Alla raadin perustelut valinnoille.

Vuoden Nuorisoseuralainen: Seija Rissanen
Reipas kaksikymmentä vuotta sitten oli Nilsiässä lakkautettava koulu ja samaan hiileen puhaltava kylä, joka päätti yhdistää voimansa, perustaa nuorisoseuran ja ostaa itselleen nuorisoseurantalon. Kylätoimikunta lahjoitti varat talon hankintaan ja siitä lähtien on Kinahmi-Konttimäessä toiminut nuorisoseura ja sen sielukkaana sihteerinä Seija Rissanen. Tämä toiminnan nainen on ollut mukana niin käytännön askareissa, kuin myös niissä tylsemmissä paperihommissa joita järjestötyön tekeminen myös vaatii. Yhteistyö aluetoimistoon päin on sujunut mallikkaasti ja toiminta Kinami-Konttimäen kylällä se vasta mallikkaasti sujuukin. Siitä suuri kiitos kuuluu Seija Rissaselle.
Vuoden talkoolainen: Timo Riekkinen
Tämä joviaali nuorimies ei kavahda haasteellisempiakaan vapaaehtoistöitä. Jo viime vuosituhannella hän oli nostamassa oman kasvattajaseuraansa uudelle kasvu-uralle joka huipentui mm. sikajuhliin ja ravikilpailuihin. Tämä armoton ideanikkari tykkää tehdä käsillään eikä pelkää kantaa raivaussahaakaan jos risukko sitä vaatii. Luottamustoimiinkin hän on ehtinyt ja kantanut isoja saappaita niin savon- kuin Suomenkin nuorisoseurakentällä. Elämä on vienyt miestä, mutta Nilsiään hän on aina palannut ja varmaan myös tänne jää. Kaunis kiitos tästä vapaaehtoistyöstä.

Jussi