Merja Uuksunen ja Mervi Kärkkäinen ovat nuorisoseurojen vuoden ohjaajat Pohjois-Savossa

Suomen Nuorisoseurat on nimennyt Mervi Kärkkäisen ja Merja Uuksusen vuoden ohjaajiksi Pohjois-Savossa. He ovat myös ehdokkaina valtakunnallisen vuoden ohjaaja – tunnustuksen saajiksi.

Saarelan Nuorisoseura on vireä nuorisoseura suurin piirtein Pielaveden ja Pyhäsalmen puolessa välissä. Matkaa kumpaankin suuntaan on n. 40 kilometriä mikä tarkoittaa sitä, että jos toimintaa omalle kylälle haluaa, niin sitä on järjestettävä itse. ”Nuorisoseuran ja kylän kaikkeen tekemiseen vaikuttavan vireyden ovat saaneet aikaan kylän lapset ja heidän ohjaajansa” kertoo nuorisoseuran puheenjohtaja Alpo Mikkonen. Nämä ohjaajat, Mervi Kärkkäinen ja Merja Uuksunen, tarttuivat kaksi vuotta sitten toimeen ja perustivat kylälle lasten yleiskerhon johon sitten liittyikin joka ikinen kylän alle 15 vuotias asukas. Kerholaisia on tällä hetkellä mukana 14 iältään he ovat 3-13 vuotiaita.

Kerho kokoontuu viikoittain ja tekeminen on monipuolista niin kuin nuorisoseuroissa on tapana olla: on mm. askartelua, pihaleikkejä, laulua, tanssia, liikuntaa, kilpailuja, leirejä ja retkiä. Viimeisin retki suuntautui Ähtärin eläinpuistoon Pandoja ihmettelemään.

Lasten kerhotoiminta tarvitsee talvella lämpimät harrastustilat. Tämän vuoksi on nuorisoseuran johtokunta ja talkooväki aloittanut seurantalon kunnostusprojektin johon on haettu paikallista leader-rahoitusta. Yhteisöllisyyttä ja osallisuutta sieltä ihan parhaasta päästä.

 

Jussi