Leipää ja kulttuuria-hanke on päättynyt 30.12.2016. Työllistämisasioissa voit olla yhteydessä Emmi Saikkoseen, 050 411 3810 tai emmi.saikkonen@nuorisoseurat.fi.

Leipää ja kulttuuria on työn ja tekijän kohtaamispiste

​Leipää ja kulttuuria –työllistämishanke on Suomen Nuorisoseurojen oma hanke, joka osallistuu yhteiskunnallisiin työllistämistalkoisiin työllistämällä ihmisiä palkkatuella ja työkokeilujen kautta järjestökentälle. Vähintään puolet työllistettävistä on nuoria. Hanke palvelee ensisijaisesti nuorisoseuratoimintaa, mutta tekee yhteistyötä myös muiden yhdistysten ja järjestöjen kanssa.

Hanke auttaa työtehtävien ja työntekijöiden kohtaamisessa. Työpaikan tarjoava yhdistys saa apua rekrytoinnissa, työnantajana toimimisessa sekä työnantajan tehtävissä. Hanke on lisäksi työntekijän tukena ja järjestää koulutuksia sekä tapaa työntekijää säännöllisesti työsuhteen aikana.

Mitä apua Leipää ja kulttuuria –hanke antaa yhdistykselle työllistämiseen?

Työtehtävien määrittely Yhdistysten toiminnassa on paljon tehtäviä ja töitä, joita tehdään talkoilla ja vapaaehtoisvoimin. Monet käytännön asiat saattavat viedä liikaa aikaa ja voimia yhdistysten perustoiminnasta ja apukäsille olisi yhdistyksessä tarvetta. Leipää ja kulttuuria –hanke auttaa yhdistystä määrittelemään mitkä työtehtävät voitaisiin niputtaa järkevästi työtehtäviksi.

Rekrytointipalvelu Leipää ja kulttuuria hanke avustaa sopivan henkilön rekrytoinnissa yhteistyössä Työ- ja elinkeinotoimistojen kanssa. Hankehenkilöstö auttaa mm. työpaikkailmoituksen tekemisessä, työhakemusten vastaanottamisessa ja työhaastattelujen järjestämisessä. Tarkoituksena on auttaa rekrytoinnissa juuri niin paljon kun apua tarvitaan. Työllistämistä ei kuitenkaan tehdä yhdistyksen puolesta.

Tiedotus ja tuki työnantajavelvollisuuksissa Työnantajana toimiminen ei välttämättä ole yhdistyksen toimijoille itsestään selvää tai tuttua. Lainsäädäntö velvoittaa työnantajaa tietyissä asioissa. Hankehenkilöstö tiedottaa työnantajan velvollisuuksista ja auttaa työsuhteen aikana niiden täyttämisessä. Kyse voi olla esimerkiksi siitä, montako lomapäivää työntekijälle kertyy työsuhteen aikana, ja milloin ne on hyvä käyttää.

Lataa Työnantajan opas nuorisoseuroille Miten nuorisoseura voi palkata työntekijän? Minkälaisia tukia voi saada? Mitkä ovat työnantajan velvollisuudet? Miten vapaat määrittyvät? Miten olen hyvä esimies?

LATAA OPAS​​​

https://nuorisoseurat.fi/wp-content/uploads/2016/06/tyonantajanopas_0.pdf