Improliiga


​Voittajajoukkue KatinKontit. Kuva: Jarno Käki

Ensimmäinen Pohjois-Savon Improliiga on nyt kisailtu.

Turnaus oli kovatasoinen ja kilpailu tiukka ja tasaväkinen. Jännittävien vaiheiden jälkeen voittajaksi selviytyi KatinKontit. Onnea voittajille! Kiitos yleisölle kun olitte katsomassa meitä ja kiitos kaikille osallistujille ja järjestäjille hienosta ja hyvin onnistuneesta tapahtumasta!


​Miten tyhjästä nyhjästään kokonainen esitys? Voiko mikä tahansa olla mahdollista?

Pohjois-Savon ensimmäinen Improliiga mittelöidään lauantaina 10.11. klo 16-18 ja sunnuntaina 11.11. klo 14-16 Kulttuuriareena 44:ssä Kallava Teatterifestivaalin yhteydessä.

Improliigassa 3-6 hengen joukkueet kisaavat leikkimielisesti toisiaan vastaan hyödyntäen improvisaation menetelmiä. Liigaottelut ovat yleisölle avoimia ja ne koostuvat useista joukkueiden siinä hetkessä luomista improvisaatioesityksistä. Kun on kyse improvisaatiosta, mitä tahansa voi tapahtua ja kuka tahansa voi viedä voiton. Parhaimmillaan improvisaatio tarjoaa sykähdyttävän ja nauruhermoja kutkuttavan elämyksen. Tärkeimpinä aseina joukkueilla on vuorovaikutustaidot, heittäytyminen ja hetkessä eläminen.

Liigan kolmen hengen tuomaristo pisteyttää joukkueiden suoritukset, mutta myös yleisö pääsee vaikuttamaan voittajajoukkueen valintaan.

Viikonlopun turnauksessa kisaavat Improklubi Tykkääjät, Liikkuva teatteri Kepsutti, Kuopion ylioppilasteatteri, KatinKontit, Mustat hevoset sekä NARRI.

​Turnauksen ohjelma on seuraavanlainen:

Lauantai 10.11.2018

Klo 16.00 Alkusanat
Klo 16.05 NARRI vs. Improklubi Tykkääjät
Klo 16.25 Liikkuva teatteri Kepsutti vs. Kuopion ylioppilasteatteri
Klo 16.45 KatinKontit vs. Mustat Hevoset
Klo 17.05 Tauko
Klo 17.15 Improklubi Tykkääjät vs. Liikkuva teatteri Kepsutti
Klo 17.35 KatinKontit vs. NARRI
Klo 17.55 Loppusanat

Sunnuntai 11.11.2018

Klo 14.00 Alkusanat
Klo 14.05 Kuopion ylioppilasteatteri vs. Mustat Hevoset
Klo 14.25 KatinKontit vs. Improklubi Tykkääjät
Klo 14.45 Mustat Hevoset vs. Liikkuva teatteri Kepsutti
Klo 15.05 NARRI vs. Kuopion ylioppilasteatteri
Klo 15.25 Tauko
Klo 15.35 Finaali (kaksintaistelu, jos kaksi joukkuetta samassa pistemäärässä tai voittajajoukkueen ’finaaliesitys’)
Klo 15.55 Voittajan julistaminen, palkintojen jako ja loppusanat

Aikataulu on liukuva ja muutokset ovat mahdollisia.

Vapaa pääsy! Tapahtumassa ei ole ikärajaa!

Lisätiedot:https://www.facebook.com/improliigapohjoissavo/

Pohjois-Savon Improliigan toteuttavat paikalliset harrastajateatterit ja Nuorisoseurat Pohjois-Savo.


Pohjois-Savon Improliiga - ai mikä?

Improliiga on improvisaatioteatterikilpailu, joka rantautuu Pohjois-Savoon ensimmäistä kertaa syyskaudella 2018. Kisa järjestetään kaksiosaisena turnauksena Kallava-teatterifestivaalin yhteydessä 10.-11.11.2018. Kummankin osan kesto on noin 2 tuntia. Tapahtumapaikkana on Kulttuuriareena 44 Kuopiossa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Jokaisessa Improliigan pelissä on tuomaristo, joka arvioi joukkueet. Finaalissa su 11.11. parhaat pisteet saanut joukkue voittaa koko Pohjois-Savon Improliigan 2018. Vaikka liiga järjestetään kilpailun muodossa, ajatuksena ei ole kilpailla veren maku suussa vaan koota improvisaatiosta kiinnostuneita ihmisiä yhteen pitämään hauskaa. 

Improliigaan kuuluu myös joukkueiden yhteisiä harjoituksia syyskuusta lähtien. Yhteistreeneissä joukkueet pääsevät tutustumaan toisiinsa ja hiomaan improtaitojaan yhdessä. Treenien tarkoituksena on myös helpottaa kokemattomien improilijoiden osallistumista.

Improliigat ovat lähteneet liikkeelle Nuorisoseurojen ideasta, ja niitä on toteutettu erimuotoisena eri puolilla Suomea. Pohjois-Savon Improliigan takana on alun perin Improklubi Tykkääjien riveistä lähtenyt innostus, joka on laajentunut monien eri teattereiden jäsenistä ja Nuorisoseuran työntekijästä koostuvaksi toimikunnaksi.

Tule mukaan!

Etsimme innokkaita improilijoita osallistumaan liigaan! Jos impro kiinnostaa, rakastat improvisaatioteatteria, haluat lisää kokemusta tai olla vain osana jotain näin hienoa, olet täydellinen osallistuja. Rohkaisuna kokemattomille voidaan kertoa, että Pohjois-Karjalan puolella improliigan on voittanutkin täysin uusista improajista koostunut joukkue.

Joukkueissa on 3-6 kilpailijaa, mutta voit myös ilmoittautua ilman joukkuetta, jolloin yksittäisistä osallistujista kootaan oma porukka. Ensimmäiset yhteistreenit ovat to 13.9., mutta myöhemminkin ehtii mukaan. Yhteisiä treenejä on kahden viikon välein.

Ilmoittaudu osoitteeseen improliiga.pohjoissavo@gmail.com 30.9.2018 mennessä. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä joukkueen nimi ja koko sekä yhteyshenkilö ja hänen yhteystietonsa. Lisätietoja saa samasta osoitteesta ja Pohjois-Savon Improliigan facebook-sivulta https://www.facebook.com/improliigapohjoissavo/

Tervetuloa mukaan ja tehdään yhdessä hieno ensimmäinen Improliiga Pohjois-Savoon!